top of page

Onze troeven

Sterkebegeleiding.png

Sterke ondersteuning

arrow title.png

ZORGCOÖRDINATIE EN LEREN LEREN

De overgang van de basisschool naar het middelbaar onderwijs is een grote stap. Een wekelijks uurtje 'leren leren' biedt alle leerlingen wat ondersteuning. Hoe bereid je je voor op een toets? Hoe pak je je eerste examens aan? Wij helpen je op weg!
 

Naast 'leren leren' hebben we op school ook onze eigen zorgcoördinator, deze zorgt voor de opvolging van de leerlingen die ondersteuning nodig hebben of die op weg moeten worden geholpen. Loopt het even niet goed? Iedereen kan hier terecht!

Studiebegeleiding

arrow title.png

STUDIE EN HUISWERKKLAS

We bieden elke dag middag- en avondstudie aan. Tijdens de middagstudie kunnen de leerlingen nog even hun leerstof doornemen, een taak inhalen of een oefening afwerken.


Wil je na de lesuren nog even op school blijven om in alle rust je huiswerk te maken of een toets voor te bereiden? Je kan vrijblijvend in de avondstudie blijven, we bieden dit elke dag aan tot 17.30 uur (behalve op woensdag).

Studie.png
Etwinning.png

Internationalisering

arrow title.png

ETWINNING

Enkele jaren terug zette onze school haar eerste stappen in de wereld van de internationalisering. Vandaag zijn we hierin al een heel stuk gegroeid en maken we dankbaar gebruik van eTwinning. Dit is een krachtige digitale leeromgeving die ons de kans biedt om de klasmuren te doorbreken en op inspirerende manier samen te werken met onze partnerscholen in het buitenland. Dit komt goed van pas bij onze internationale projecten zoals Digital Learning Across Boundaries, waar we met scholen uit vijf landen samenwerken.

Toneel

arrow title.png

DE KOELISSE

Leerlingen van het tweede jaar kunnen in de Middenschool ontdekken hoe leuk toneelspelen is. Veelal onervaren, soms onzeker, worden ze door een regisseur gevormd tot performers die onbevangen in de schijnwerpers staan en met hun toneelspel het publiek verrassen en ontroeren.

Toneel.png
Sport.png

Inzetten op sport

arrow title.png

SPORTIEVE SCHOOL

Middenschool Brugge Centrum staat sedert jaar en dag bekend als een sportieve school. Tijdens de pauzes kan je je uitleven op het voetbalveld of kan je deelnemen aan de klascompetitie. De school neemt ook deel aan verscheidene sportieve manifestaties, groot en klein.

Op woensdagnamiddag zijn dat vaak competities tegen andere scholen. Ook op de Kerstloop en Dwars door Brugge is onze school present. De focus ligt op het sporten in groep en samen een leuke tijd beleven.

Eigen vervoer

arrow title.png

BUSDIENST OOSTKAMP & BEERNEM

Om leerlingen en ouders, die in Oostkamp of Beernem wonen, tegemoet te komen hebben we onze eigen busdienst. Leerlingen worden 's morgens veilig en wel op school afgezet en na de lessen brengen we iedereen terug naar huis.


Voor de leerlingen bijzonder gemakkelijk en bovendien is je samen verplaatsen beter voor het milieu!

Bus.png
Leerlingenraad.png

Activiteiten leerlingen

arrow title.png

ACTIEVE LEERLINGENRAAD

Onze leerlingenraad is heel actief. Ze organiseert leuke activiteiten zoals een leerlingenfuif of een uitstap, maar zet ook heuse projecten op poten om o.a. Fair Trade-projecten te steunen en om het schoolleven ook extra kleur te geven.

Ondernemingstalent

arrow title.png

PARTNER VAN VLAJO

Naast de Talentenstages die we organiseren voor onze leerlingen én voor leerlingen van het zesde jaar in de basisschool, bieden we ook Talent4Change in de modules aan. Zo leren onze leerlingen wat ondernemen is en krijgen ze de kans hun ondernemingstalent te ontdekken.

Vlajo.png
Fairtrade.png

Eerlijke handel

arrow title.png

FAIR TRADE SCHOOL

Dankzij talloze projecten met en door onze leerlingen is onze school al jaren een officiële Fair Trade School. Daarenboven houdt de school ook bij het maken van haar bestellingen rekening met eerlijke handel. Waar het kan, bestellen we lokaal. Moeten de producten toch van verder komen, dan proberen we projecten in het Zuiden te steunen.

Naschoolse events

arrow title.png

EXTRA ACTIVITEITEN

Het dynamische schoolteam organiseert, met hulp van leerlingen en ouders verschillende activiteiten: de jaarlijkse schoolquiz, een spaghettiavond voor het goede doel, de infoavond… Telkens met als doel de leerlingen en de school te versterken.

Quiz.png
Gezond.png

Fit & gezond

arrow title.png

GEZONDHEIDSBELEID

Onze school zet in op een gezonde levensstijl. Daarom zijn in de automaten enkel water, zuivel en ongezoete dranken te koop. 

Bij de tussendoortjes vind je geen snoeprepen of chocolade.
Bovendien wordt er op woensdag een gezond stuk vers fruit uitgedeeld aan elke leerling.

Milieuzorg Op School

arrow title.png

EEN HART VOOR HET MILIEU

In de Middenschool is duurzaamheid geen loos begrip. Onze leerlingen drinken uit herbruikbare flessen, gebruiken geen wegwerpverpakking, maar brooddozen. Tijdens verscheidene projecten (Dikketruiendag, de GWP-week...) en in meerdere vakken overtuigen we de leerlingen ervan dat het enorm belangrijk is onze ecologische voetafdruk te verkleinen. 

MOS.png
bottom of page